این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

دکتر رشتی خبر داد: ارسال بیش از ۶۰ مقاله به دبیرخانۀ نخستین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیاء


ارسال شده در تاریخ :
دکتر رشتی خبر داد: ارسال بیش از ۶۰ مقاله به دبیرخانۀ نخستین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیاء

دبیر علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیاء، از ارسال بیش از ۶۰ مقالۀ علمی به دبیرخانۀ این همایش در دانشگاه شهید چمران اهواز، خبر داد.


دبیر علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیاء، از ارسال بیش از ۶۰ مقالۀ علمی به دبیرخانۀ این همایش در دانشگاه شهید چمران اهواز، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر رشتی، در آیین افتتاحیۀ این همایش که پیش از ظهر امروز سه‌شنبه، هفتم آذرماه در تالار اجتماعات دانشکدۀ کشاورزی برگزار شد، گفت: از مجموع مقالات دریافت شده ۱۵ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری این کنفرانس بین‌المللی با تمرکز بر صنعت و کشاورزی، بیان کرد: در دنیای داده‌محور کنونی، بسیاری از فرآیندهای صنعتی، کشاورزی، سازمانی و تصمیم‌های ملی با استفاده از تحلیل هوشمند داده‌های جمع‌آوری شده، اتفاق می‌افتد. در سیستم‌های هوشمند مبتنی بر ماشین، که به نوعی اینترنت اشیاء نام‌گذاری می‌شود، بستر متصلی از اشیاء مهم وجود دارد که به ما اجازه می‌دهد آن‌ها را پایش و کنترل نماییم و بهترین تصمیم را بر اساس نیاز گرفته و بهره‌وری و امنیت دارایی‌های مهم را افزایش دهیم.

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: در استان خوزستان، با وجود منابع عظیم طبیعی، انسانی، صنایع کلان و حجم وسیعی از محصولات کشاورزی که منابع غذایی کشور را تامین می‌کند، پیاده‌سازی راهکارهای اینترنت اشیاء می‌تواند به بهره‌وری منابع طبیعی و بهبود اقتصاد استان و کشور کمک کند.

رشتی، ادامه داد: از این رو، در دانشگاه شهید چمران اهواز و در راستای تربیت نیروی انسانی متخصص با همکاری چند دانشگاه داخلی و خارجی، طراحی رشتۀ کارشناسی ارشد اینترنت اشیاء را آغاز کرده‌ایم. این رشته در دو کشور ایران و عراق که اقتصاد مبتنی بر نفت و پتروشیمی دارند، تاسیس و مجوزهای لازم دریافت شده است و به زودی دانشجویانی در این رشته، آغاز به تحصیل می‌کنند. این پروژه با همکاری اتحادیۀ اروپا و چند دانشگاه داخلی انجام شده است و تلاش خواهیم کرد آزمایشگاه‌های لازم را نیز تجهیز نماییم.

وی تصریح کرد: همچنین گردهم‌آمدن فعالان حوزۀ اینترنت اشیاء، برای بهره‌مندی در حوزۀ صنعت و کشاورزی، از دیگر برنامه‌های دانشگاه شهید چمران اهواز بود که با همکاری مرکز گسترش اینترنت اشیاء طراحی و برنامه‌ریزی برای برگزاری این همایش، انجام شد و تلاش کردیم که صنایع و سازمان‌های مختلف نیز در این همایش، همکاری داشته باشند.

 

در ادامۀ کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیاء، دکتر اشرفی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز، متنی را به نمایندگی از دکتر کیاست، معاون پژوهشی و فناوری این دانشگاه قرائت کرد، که در این پیام آمده است:

در کشورهای در حال توسعه، بهره‌وری پایین، هدر رفت منابع در تولید، و کیفیت پایین محصولات مشکلات بزرگی در اقتصاد هستند که باعث کندی رشد اقتصادی و وابستگی به محصولات خارجی شده‌اند. به‌طور مثال، به‌دلیل عدم مدیریت صحیح منابع آب، ایران را به‌عنوان هشتمین کشور جهان در مصرف سرانۀ آب قرار داده است. یا مدیریت غیر هوشمند انرژی در اتومبیل‌سازی، حمل و نقل و ساختمان‌ها، باعث شده در بهینه‌سازی مصرف انرژی جزو ۲۰درصد پایین کشورهای دنیا قرار بگیریم. به‌دلیل عدم وجود حکمرانی هوشمند داده‌ها، چنین وضعیتی در حوزه‌های دیگر صنعت، بازار، محیط زیست و اجتماع نیز به چشم می‌خورد. استفاده از الگوی هوشمند‌سازی مبتنی بر اینترنت اشیا برای مقابله با چالش‌های فوق و حفظ رقابت‌پذیری بخش‌های مختلف اقتصاد در دنیای آینده‌گریز ناپذیر است. به‌طور خلاصه به‌عنوان برخی مزایای اینترنت اشیا در فرآیند‌های کسب و کار و تولید می‌توان به مواردی چون بهبود بهره‌وری تولید و نیروی کار، کاهش سربار فرآیند‌ها و عملیات، استفاده بهتر از منابع و دارایی‌ها، افزایش کیفیت تولیدات داخلی، بهبود ایمنی و امنیت کار، افزایش هوشمندی خدمات مشتریان و در نتیجه فرصت‌های تجاری بهتر اشاره کرد. اینترنت اشیا، به‌عنوان نسل جدید اینترنت، بر همه جنبه‌های زندگی فردی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی افراد جامعه اثرگذار خواهد بود و آینده تعاملات فرد تمامی ارکان جامعه از جمله محیط پیرامون، افراد اجتماع، و بخشهای مختلف فرهنگی و اقتصادی جامعه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

با اتصال ده‌ها میلیارد وسیله به اینترنت، بازار جهانی اینترنت اشیا، که تقریبا با تمامی بخشهای اقتصاد امروزی مرتبط است، به حدود ۳۵۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده است. پیش‌بینی می‌شود که این بازار با نرخ رشد بیش از ۲۵درصد، بازاری که بیش از ۴۰ درصد آن در منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار دارد، در پنج سال آینده از یک تریلیون دلار هم فراتر رود. متعاقبا، بسیاری از فرصت‌های شغلی آینده نیز در همین جهت قرار خواهند گرفت که از مهمترین  عوامل رشد IoT خواهند بود. 

با افزایش وابستگی فناوری‌های نوین به IoT، روز به روز نیاز به مهندسین و متخصصینی که بتوانند زیرساخت‌ها، نرم‌افزارها و ابزارهای لازم برای چنین فناوری‌هایی را طراحی، نگهداری و مدیریت نمایند و نیز الزامات اقتصادی و فرهنگی آن‌ها را فراهم آورند، بیشتر خواهد بود. اینجا است که نقش بی‌بدیل دانشگاه و خصوصا دانشگاه شهید چمران اهواز، به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه جنوب غرب کشور و محور علمی خوزستان به‌عنوان قلب صنعت و کشاورزی کشور، در توسعه فناوری‌های IoT بیشتر آشکار می‌شود. امیدواریم که کنفرانس ملی اینترنت اشیا، گامی مهم در ارتباط فعالان حوزه اینترنت اشیا از صنعت و دانشگاه باشد و نتایج مبارکی برای توسعه کشور و استان خوزستان داشته باشد.

گفتنی است، این همایش با حضور استادانی از دانشگاه‌های سراسر کشور و دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز، همراه بود. آیین اختتامیۀ همایش فردا چهارشنبه هشتم آذرماه ساعت ۱۱ در تالار اجتماعات دانشکدۀ کشاورزی، برگزار می‌شود.



راهنمای شرکت کنندگان

لینک سامانه ها

اطلاعیه نحوه ارسال فرمت مقالات

فایل های مورد نیاز

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)